politica de

confidențialitate

 

 

Conform Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), GFK STUDIO DESIGN SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă și doar în scopurile specificate, datele personale furnizate de către client.

 

 

termeni generali:

 

  • Operator – reprezintă entitatea (în cazul de față – GFK STUDIO DESIGN SRL prin intermediul motart.ro –  site administrat de aceasta),  care prelucrează sau stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

  • Date cu caracter personal – reprezintă orice informație privind o persoană fizică identificabilă – care poate fi identificată în mod direct sau indirect, prin intermediul unor date personale de tipul: nume și prenume, adresă, CNP (Cod Numeric Personal), număr de telefon, adresă de e-mail, date biometrice, fotografii, adresă Protocol Internet (IP) sau prin referire la date medicale, genetice, de etnie, religie, culturale, filosofice, convingeri politice sau apartenențe sindicale;

  • Persoană vizată – reprezintă orice persoană fizică, ale cărei date cu caracter personal sunt sau pot fi prelucrate de către operator.

 

 

informații generale:

 

GFK STUDIO DESIGN SRL, cu sediul  în Sânpetru, str. Cazărmii, nr. 669, Camera 1, Jud. Brașov înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Brașov cu nr. de înregistrare J8/682/2020 având codul fiscal 42439851, se face responsabilă de prelucrarea datelor cu caracter personal pe care le colectează în mod direct de la persoanele vizate, sau din alte surse admise de lege.

GFK STUDIO DESIGN SRL, în calitate de operator,  are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă și doar în scopurile specificate, datele cu caracter personal furnizate de însăși persoana vizată sau un apropiat al acesteia (membu al familiei, prieten sau orice altă persoană).

Scopul acestui document, intitulat Politica de confidențialitate este de a aduce la cunoștință persoanelor vizate, ce tip de date cu caracter personal sunt prelucrate, de ce sunt prelucrate și ce facem cu ele – noi, GFK STUDIO DESIGN SRL, în calitate de operator.

Prezenta Politică de confidențialitate nu acoperă protecția datelor cu caracter personal, pe care persoana vizată le încredințează altor terți, la care poate ajunge prin accesarea unor link-uri de pe site-ul administrat de operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL – https://www.motart.ro.  Acest lucru depășește zona de control a datelor cu caracter personal prelucrate de către noi – ca operator. Recomandăm examinarea cu atenție a Politicilor de confidențialitate abordate de alți terți (site-uri externe) înainte de furnizarea oricărui tip de date cu caracter personal.

De asemenea, acest document acoperă și datele cu caracter personal  furnizate în scopul angajării sau colaborării, de către persoana vizată către operator, prin intermediul unui e-mail către contact@motart.ro, ori prin intermediul serviciului poștal sau de curierat, la una din adresele de mai jos:

  • Sânpetru, Str. Cazărmii, Nr. 669, Jud. Brașov, România, Cod Poștal 507190;

  • Lungă, Nr. 148, Ap. 04, Jud. Brașov, România, Cod Poștal 500059.

În acest caz, operatorul se face obligat de a aduce la cunoștință persoanelor vizate tipul datelor ce urmează a fi colecate, scopul pentru care sunt colectate și modul în care vor fi utilizate acestea.

Conform legii în vigoare, orice persoana fizica care beneficiază de serviciile noastre sau se află într-o relație de orice fel (colaborare, parteneriat etc.) cu noi, are statutul de persoană vizată, adică persoană fizică identificată sau identificabilă.

Pentru a fi complet transparenți în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și pentru a permite oricărei persoane vizate să își exercite, în orice moment și pe cât de ușor posibil, drepturile, GFK STUDIO DESIGN SRL – în calitate de operator – a implementat o serie de măsuri pentru a facilita comunicarea dintre operator și persoanavizată.

 

 

angajamentul operatorului:

 

În calitate de operator al datelor cu caracter personal, GFK STUDIO DESIGN SRL își ia angajamentul de a respecta legislația națională în vigoare – Legea nr. 190/2018 – privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679, dar și o serie de principii, după cum urmează:

  • Legalitate – Echitate – Transparență: în calilate de operator, GFK STUDIO DESIGN SRL se obligă în a prelucra corect și legal, datele cu caracter personal. Operatorul declară trasnparență în ceea ce privește informațiile utilizate, iar persoana vizată este informată corespunzător;

  • Controlul datelor: conform legii și în limitele acesteia, oferim controlul datelor persoanei vizate. Mai exact, oferim acesteia posibilitatea de a examina, modifica/edita sau de a șterge datele pe care ni le-a pus la dispoziție și de a-și exercita celelalte drepturi pe care legea i le prevede, în calitate de persoană vizată;

  • Înregistrarea datelor: în calitate de operator, SC GFK STUDIO DESIGN SRL utilizează datele cu caracter personal numai în scopurile descrise în prezentul document, fără alte scopuri ascunse sau înșelătoare care ar putea face obiectul unei infracțiuni;

  • Securitatea: operatorul a implementat măsuri de securitate și criptare, asfel încât datele cu caracter personal să fie protejate cât mai bine. De reținut faptul că nicio adresă web, aplicație sau conexiune la internet nu este complet sigură. Datele cu caracter personal nu sunt transmise în afara spațiului European.

 

 

întrebări/contact:

 

În cazul în care există întrebări sau nelămuriri cu privire la politica de prelucrare a datelor cu caracter personal practicată de operatorul  în cauză – GFK STUDIO DESIGN – orice persoana vizată sau potențial viitoare persoană vizată, le poate adresa acestuia la adresa e e-mail dpo@motart.ro.

GFK STUDIO DESIGN SRL își rezervă dreptul de a modifica conținutul documentului în cauză, în orice moment, odată cu actualizarea legii în vigoare. Toate actualizările și modificările prezentului document vor intra în valabilitate imediat după notificare. Notificarea se va face prin afișare pe site (www.motart.ro) și/sau notificare prin e-mail.

 

 

tipul datelor colectate de operator:

 

Când persoana vizată accesează site-ul https://www.motart.ro, operatorul – GFK STUDIO DESIGN SRL – va colecta date cu caracter personal, precum:

  • Istoricul produselor vizualizate: operatorul colectează aceste date pentru ca persoana vizată să poată avea acces la lista produselor vizualizate recent, dar și pentru a putea genera produse în secțiunea de „Produse similare”;

  • Locație, Adresa IP și tipul navigatorului folosit (browser): aceste date vor fi utilizate de către operator pentru localizarea persoanei vizate în vederea estimării taxelor de transport (în cazul plasării unei comenzi cu livrare), iar datele referitoare la tipul navigatorului utilizat vor fi folosite pentru optimizarea site-ului, având ca scop creșterea calității interacțiunii dintre persoana vizată și site;

  • Date de contact și adresă de livrare: operatorul colectează aceste date doar la momentul plasării unei comenzi. Pentru ca o comandă să poată fi livrată, operatorul solicită persoanei vizate, următoarele date:

    • Nume complet: nume și prenume;

    • Adresa de facturare: adresa pe care se va emite factura;

    • Adresa de livrare: adresa la care se vor livra produsele;

    • Adresa de e-mail: adresa de e-mail este necesară pentru ca operatorul să furnizeze persoanei vizate date despre comanda plasată, cum ar fi: update-uri ale statusului comenzi, AWB-ul pentru urmărirea comenzilor după ce acestea au fost plasate curierului, informații despre produsele comandate (ex. lipsa unui produs din stoc);

    • Număr de telefon: numărul de telefon este necesar pentru ca operatorul să poată lua contact cu persoana vizată în cazul în care apar probleme de procesare a comenzilor plasate (ex. există erori în ceea ce privește datele de livrare furnizate de către persoana vizată, fapt ce ar duce la imposibilitatea livrării produselor către aceasta);

  • Detalii cont bancar: în cazul în care persoana vizată a devenit ulterior client și aceasta cere returnarea unor produse, operatorul va solicita acesteia, date despre contul bancar în care urmează a fi restituită valoarea produselor returnate.

În cazul în care persoana vizată optează pentru un cont de client pe site-ul https://www.motart.ro, operatorul  îi va solicita acesteia următoarele date:

  • Adresa de e-mail: aceasta este necesară pentru autentificarea în cont și pentru comunicarea dintre persoana vizată și operator, care îi va furniza informații despre cont, informații despre produse (în cazul în care acesta a optat pentru această opțiune) precum și răspunsuri referitoare la acțiunile și solicitările acesteia, cum ar fi: cerere schimbare parolă de autentificare, cerere închidere cont etc;

  • Nume și Prenume: aceste informații definesc identitatea nominală a titularului de cont;

  • Parola: această informație este necesară pentru autentificarea în cont și reprezintă o măsură de protecție a contului persoanei vizate;

  • Date de livrare: pentru scurtarea timpului de plasare al unor viitoare comenzi, datele referitoare la livrare vor fi stocate în contul acesteia, urmând ca unele câmpuri din pagina de finalizare comandă să fie completate automat, la momentul plasării unei comenzi prin intermediul contului. Cu toate acestea, recomandăm verificarea datelor de livrare și facturare înainte de plasarea comenzilor.

Operatorul va stoca și procesa informații referitoare la activitatea persoanelor vizate pe site – cum ar fi: istoricul de navigare, date despre produsele comandate, recenzii furnizate de acestea (în calitate de client, dacă acesta dorește să lase recenzii produselor comandate) – în vederea îmbunătățirii calității produselor și a experienței acestora pe site, îmbunătățirea ofertelor personalizate (în cazul în care persoana vizată a optat pentru această opțiune), dar și pentru statistici de marketing (ex. cele mai vândute produse, cele mai apreciate produse etc.).

 

 

tipul datelor colectate de terțe părți:

 

Operatorul nu își asumă responsabilitatea în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal, pe care persoana vizată le încredințează altor terți. Acest lucru depășește zona de control a datelor cu caracter personal prelucrate de către operator.

Paragraful de mai sus, face referire strictă la procesatorul de plăți utilizat de către operator – în cazul de față, platforma NETOPIA Payments. Pentru finalizarea unei comenzi, persoana vizată va fi redirecționată către site-ul procesatorului de plăți, ieșind astfel din zona de control a operatorului SC GFK STUDIO DESIGN SRL.

De asemenea, pentru a face posibilă livrarea bunurilor comandate de către persoana vizată, operatorul  este nevoit să furnizeze firmei de curierat, datele necesare livrării. Aceste date sunt formate din: nume, prenume, adresă de livrare, e-mail și număr de telefon. La plasarea unei comenzi, persoana viazată își va da acordul ca aceste date să fie transmise firmelor de curierat. Prin acest acord, persoana vizată a luat la cunoștință acest lucru și este de acord cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal, practicată de către firmele de curierat. În cazul în care persoana vizată nu este de acord cu transmiterea acestor date către firma de curierat cu care urmează a fi livrate produsele, livrarea nu va fi posibilă.

Facem tot posibilul ca datele cu caracter personal să fie stocate și procesate în siguranță, de aceea recomandăm examinarea cu atenție a Politicilor de confidențialitate abordate și de către ceilalți terți, înainte de furnizarea lor către acestea.

 

 

alte date colectate de operator:

 

Vă aducem la cunoștință că, pentru o funcționare corectă a site-ului https://www.motart.ro administrat de către operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL, sunt utilizate fișiere de tip cookies.

Pentru mai multe detalii și informații despre acestea, vă rugăm consultați Politica de Cookies, disponibilă în secțiunea de subsol (footer) a paginii https://www.motart.ro.

 

 

accesul, modificarea sau ștergerea datelor:

 

Operatorul se supune legii și le oferă dreptul persoanelor vizate de a solicita în orice moment accesul la: vizualizarea, modificarea sau ștergerea datelor cu caracter personal.

Acest lucru se poate face direct de către persoana vizată, accesând secțiunea Contul meu a paginii https://www.motart.ro și/sau printr-un e-mail la adresa contact@motart.ro, prin care persoana vizată își va exprima concret cerința.

Pentru modificarea sau ștergerea datelor colectate și stocate prin intermediul fișierelor de tip cookies, vă rugăm accesați Politica de Cookies – disponibilă pe site – și urmați pașii indicați în acel document.

 

 

perioada de stocare a datelor:

 

Conform Art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, operatorul va stoca datele mai sus menționate, pe o perioadă de 5 ani de la ultima factură emisă.

De asemenea, operatorul – în calitate de administrator al site-uluiîși rezervă dreptul de a șterge conturile a căror perioadă de inactivitate a depășit un an calendaristic. Prin această acțiune, vor fi șterse și datele colectate și stocate la momentul creări contului. Operatorul își rezervă dreptul de a șterge datele colectate și stocate, fără a notifica persoana vizată. Aceasta va fi notificată doar în cazul în care solicită informații despre datele furnizate.

 

 

persoane și/sau entități care au acces la datele stocate de către operator:

 

Persoanele și/sau entitățiile care au acces la datele stocate de către operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL, sunt stabilite de către acesta și pot fi: angajați ai GFK STUDIO DESIGN SRL (vânzători, manageri etc.), administratorul firmei, administratorul site-ului https://www.motart.ro și furnizorul de servicii contabile al GFK. Pe lângă cele menționate mai sus, o altă entitate care își rezervă dreptul prin lege de accesa aceste date, este organul abilitat de către lege.

Toate aceste persoane și/sau entități stabilite de către operator, care accesează datele persoanei vizate, nu au dreptul de a le externaliza, ei având doar dreptul de a le procesa în vederea onorării comenzilor și/sau rambursării valorii produselor returnate. În fapt contrar, acestea vor fi trase la răspundere, conform legii.

 

 

protejarea datelor stocate de către operator:

 

Informațiile legate de datele cu caracter personal, introduse și stocate pe serverele https://www.motart.ro sunt criptate (utilizând certificate SSL – Secure Socket Layer) și pot fi accesate doar de către operator ­– prin oricare dintre persoanele/entitățile desemnate de acesta – și doar de către persoana vizată. Accesul altor persoane/entități este strict interzis, iar accesare acestor date constituie o infracțiune, unde făptașul va suporta consecințele prevăzute de încălcarea acestei legi. Operatorul nu își asumă responsabilitatea în cazul unor atacuri cibernetice, care ar duce la compromiterea datelor cu caracter personal.

Procesarea tranzacțiilor în vederea achitării produselor comandate, se realizează extern, pe platforma NETOPIA Payments, ceea ce îl scutește pe operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL de răspunderea în ceea ce privește protecția datelor bancare (informații card, informații cont).

 

 

accesarea conținutului încorporat de pe alte site-uri:

 

Anumite secțiuni ale site-ului pot include conținut încorporat de tip widget sau plug-in (ex. videouri de prezentare de pe platforme precum YouTube sau Vimeo). Aceste conținuturi încorporate reprezintă o fereastră către aceste site-uri/platforme și acționează exact ca atunci când vizitatorul ar accesa direct site-ul/platforma pe care acestea sunt încărcate. Prin vizualizarea acestor conținuturi încorporate, persoana vizată este de acord cu politicile practicate de acele site-uri (Termeni și condiții, Politica de confidențialitate, Politica de cookies).

Operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL nu se face vinovat, nu poate fi tras la răspundere și nu este responsabil de modul de colectare, stocare și protejare a datelor cu caracter personal pe care aceste site-uri le practică, lăsând la algerea persoanei vizate dacă dorește sau nu să vizualizeze conținutul widgetului/plug-inului.

 

 

accesibilitate:

 

Documentul în cauză, intitulat Politica de confidențialitate poate fi găsit în subsolul paginii (footer) https://www.motart.ro, accesând legătura (link-ul) denumit “Politica de confidențialitate”.

Detaliile despre datele persoanei vizate se pot accesa din secțiunea Contul meu a site-ului https://www.motart.ro sau prin solicitare scrisă la adresa de e-mail dpo@motart.ro.

 

 

informare:

 

Pentru o informare corectă a persoanelor vizate, în cazul încălcării securității datelor, operatorul se obligă să anunțe printr-un e-mail, în termen de cel mult 7 zile de la depistarea infracțiunii, toate persoanele vizate, ale căror date au fost stocate și/sau prelucrate de acesta.

 

 

confidențialitatea minorilor:

 

Operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL nu dorește să contacteze și/sau să colecteze informații cu bună știință, de la persoanele cu vârsta de sub 18 ani. Site-ul https://www.motart.ro nu are ca scop solicitarea și colectarea de informații de orice natura, de la persoanele minore, cu vârsta sub 18 ani.

În cazul în care, printr-o eroare, operatorul intră în posesia unor astfel de date și este înștiințat de acest lucru, va întocmi demersurile spre a obține consițământul parental adecvat sau în caz contrar se obligă să șteargă aceste informații stocate.

Pentru a ne comunica despre un astfel de caz, în care GFK STUDIO DESIGN SRL, în calitate de operator, a intrat în posesia unor  date personale ale unor persoane cu vârsta de sub 18 ani, vă rugăm să ne contactați printr-un e-mail la adresa dpo@motart.ro.

 

 

marketing:

 

Operatorul GFK STUDIO SRL are dreptul de a trimite e-mailul de marketing (oferte, reduceri etc.) persoanelor vizate, numai dacă acestea și-au dat acordul în acest sens. Pentru ca persoana vizată să își dea acordul, acesta trebuie să bifeze căsuța “Am citit și sunt de acord cu politica de confidențialitate” atunci când se abonează la newsletter.

În cazul în care persoanele vizate doresc să renunțe la serviciul de marketing oferit de către operator, acestea trebuie să acceseze link-ul intitulat “Dezabonare”, din subsolul e-mailului sau printr-un mesaj “Doresct să mă dezabonez de la newsletter” la adresa contact@motart.ro.

Conținutul acestor e-mailuri de marketing, cunoscute sub numele de newslettere este alcătuit din informații despre produse, promoții sau noutăți, pe care operatorul le consideră de interes pentru client.

 

Prin utilizarea site-ului https://motart.ro înseamnă că persoanele vizate (vizitatori, utilizatori sau clienți) au citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate și întregul conținut al acesteia.

Orice comunicari referitoare la datele cu caracter personal se vor efectua pe adresa de posta electronica dpo@motart.ro si pentru pentru comunicari in format hartie pe adresa sediului social al companiei.

În cele din urmă, dacă simțiți necesar, aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea competentă pentru protecția datelor.

 

 

contact:

 

Pentru mai multe informații sau întrebări suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail dpo@motart.ro. Vă mulțumim.

politica de

confidențialitate

 

 

Conform Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), GFK STUDIO DESIGN SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă și doar în scopurile specificate, datele personale furnizate de către client.

 

 

termeni generali:

 

• Operator – reprezintă entitatea (în cazul de față – GFK STUDIO DESIGN SRL prin intermediul motart.ro –  site administrat de aceasta),  care prelucrează sau stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

• Date cu caracter personal – reprezintă orice informație privind o persoană fizică identificabilă – care poate fi identificată în mod direct sau indirect, prin intermediul unor date personale de tipul: nume și prenume, adresă, CNP (Cod Numeric Personal), număr de telefon, adresă de e-mail, date biometrice, fotografii, adresă Protocol Internet (IP) sau prin referire la date medicale, genetice, de etnie, religie, culturale, filosofice, convingeri politice sau apartenențe sindicale;

• Persoană vizată – reprezintă orice persoană fizică, ale cărei date cu caracter personal sunt sau pot fi prelucrate de către operator.

 

 

informații generale:

 

GFK STUDIO DESIGN SRL, cu sediul  în Sânpetru, str. Cazărmii, nr. 669, Camera 1, Jud. Brașov înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Brașov cu nr. de înregistrare J8/682/2020 având codul fiscal 42439851, se face responsabilă de prelucrarea datelor cu caracter personal pe care le colectează în mod direct de la persoanele vizate, sau din alte surse admise de lege.

GFK STUDIO DESIGN SRL, în calitate de operator,  are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă și doar în scopurile specificate, datele cu caracter personal furnizate de însăși persoana vizată sau un apropiat al acesteia (membu al familiei, prieten sau orice altă persoană).

Scopul acestui document, intitulat Politica de confidențialitate este de a aduce la cunoștință persoanelor vizate, ce tip de date cu caracter personal sunt prelucrate, de ce sunt prelucrate și ce facem cu ele – noi, GFK STUDIO DESIGN SRL, în calitate de operator.

Prezenta Politică de confidențialitate nu acoperă protecția datelor cu caracter personal, pe care persoana vizată le încredințează altor terți, la care poate ajunge prin accesarea unor link-uri de pe site-ul administrat de operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL – https://www.motart.ro.  Acest lucru depășește zona de control a datelor cu caracter personal prelucrate de către noi – ca operator. Recomandăm examinarea cu atenție a Politicilor de confidențialitate abordate de alți terți (site-uri externe) înainte de furnizarea oricărui tip de date cu caracter personal.

De asemenea, acest document acoperă și datele cu caracter personal  furnizate în scopul angajării sau colaborării, de către persoana vizată către operator, prin intermediul unui e-mail către contact@motart.ro, ori prin intermediul serviciului poștal sau de curierat, la una din adresele de mai jos:

• Sânpetru, Str. Cazărmii, Nr. 669, Jud. Brașov, România, Cod Poștal 507190;

• Lungă, Nr. 148, Ap. 04, Jud. Brașov, România, Cod Poștal 500059.

În acest caz, operatorul se face obligat de a aduce la cunoștință persoanelor vizate tipul datelor ce urmează a fi colecate, scopul pentru care sunt colectate și modul în care vor fi utilizate acestea.

Conform legii în vigoare, orice persoana fizica care beneficiază de serviciile noastre sau se află într-o relație de orice fel (colaborare, parteneriat etc.) cu noi, are statutul de persoană vizată, adică persoană fizică identificată sau identificabilă.

Pentru a fi complet transparenți în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și pentru a permite oricărei persoane vizate să își exercite, în orice moment și pe cât de ușor posibil, drepturile, GFK STUDIO DESIGN SRL – în calitate de operator – a implementat o serie de măsuri pentru a facilita comunicarea dintre operator și persoanavizată.

 

 

angajamentul operatorului:

 

În calitate de operator al datelor cu caracter personal, GFK STUDIO DESIGN SRL își ia angajamentul de a respecta legislația națională în vigoare – Legea nr. 190/2018 – privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679, dar și o serie de principii, după cum urmează:

• Legalitate – Echitate – Transparență: în calilate de operator, GFK STUDIO DESIGN SRL se obligă în a prelucra corect și legal, datele cu caracter personal. Operatorul declară trasnparență în ceea ce privește informațiile utilizate, iar persoana vizată este informată corespunzător;

• Controlul datelor: conform legii și în limitele acesteia, oferim controlul datelor persoanei vizate. Mai exact, oferim acesteia posibilitatea de a examina, modifica/edita sau de a șterge datele pe care ni le-a pus la dispoziție și de a-și exercita celelalte drepturi pe care legea i le prevede, în calitate de persoană vizată;

• Înregistrarea datelor: în calitate de operator, SC GFK STUDIO DESIGN SRL utilizează datele cu caracter personal numai în scopurile descrise în prezentul document, fără alte scopuri ascunse sau înșelătoare care ar putea face obiectul unei infracțiuni;

• Securitatea: operatorul a implementat măsuri de securitate și criptare, asfel încât datele cu caracter personal să fie protejate cât mai bine. De reținut faptul că nicio adresă web, aplicație sau conexiune la internet nu este complet sigură. Datele cu caracter personal nu sunt transmise în afara spațiului European.

 

 

întrebări/contact:

 

În cazul în care există întrebări sau nelămuriri cu privire la politica de prelucrare a datelor cu caracter personal practicată de operatorul  în cauză – GFK STUDIO DESIGN – orice persoana vizată sau potențial viitoare persoană vizată, le poate adresa acestuia la adresa e e-mail dpo@motart.ro.

GFK STUDIO DESIGN SRL își rezervă dreptul de a modifica conținutul documentului în cauză, în orice moment, odată cu actualizarea legii în vigoare. Toate actualizările și modificările prezentului document vor intra în valabilitate imediat după notificare. Notificarea se va face prin afișare pe site (www.motart.ro) și/sau notificare prin e-mail.

 

 

tipul datelor colectate de operator:

 

Când persoana vizată accesează site-ul https://www.motart.ro, operatorul – GFK STUDIO DESIGN SRL – va colecta date cu caracter personal, precum:

• Istoricul produselor vizualizate: operatorul colectează aceste date pentru ca persoana vizată să poată avea acces la lista produselor vizualizate recent, dar și pentru a putea genera produse în secțiunea de „Produse similare”;

• Locație, Adresa IP și tipul navigatorului folosit (browser): aceste date vor fi utilizate de către operator pentru localizarea persoanei vizate în vederea estimării taxelor de transport (în cazul plasării unei comenzi cu livrare), iar datele referitoare la tipul navigatorului utilizat vor fi folosite pentru optimizarea site-ului, având ca scop creșterea calității interacțiunii dintre persoana vizată și site;

• Date de contact și adresă de livrare: operatorul colectează aceste date doar la momentul plasării unei comenzi. Pentru ca o comandă să poată fi livrată, operatorul solicită persoanei vizate, următoarele date:

      • Nume complet: nume și prenume;

      • Adresa de facturare: adresa pe care se va emite factura;

      • Adresa de livrare: adresa la care se vor livra produsele;

      • Adresa de e-mail: adresa de e-mail este necesară pentru ca operatorul să furnizeze persoanei vizate date despre comanda plasată, cum ar fi: update-uri ale statusului comenzi, AWB-ul pentru urmărirea comenzilor după ce acestea au fost plasate curierului, informații despre produsele comandate (ex. lipsa unui produs din stoc);

     • Număr de telefon: numărul de telefon este necesar pentru ca operatorul să poată lua contact cu persoana vizată în cazul în care apar probleme de procesare a comenzilor plasate (ex. există erori în ceea ce privește datele de livrare furnizate de către persoana vizată, fapt ce ar duce la imposibilitatea livrării produselor către aceasta);

     • Detalii cont bancar: în cazul în care persoana vizată a devenit ulterior client și aceasta cere returnarea unor produse, operatorul va solicita acesteia, date despre contul bancar în care urmează a fi restituită valoarea produselor returnate.

În cazul în care persoana vizată optează pentru un cont de client pe site-ul https://www.motart.ro, operatorul  îi va solicita acesteia următoarele date:

     • Adresa de e-mail: aceasta este necesară pentru autentificarea în cont și pentru comunicarea dintre persoana vizată și operator, care îi va furniza informații despre cont, informații despre produse (în cazul în care acesta a optat pentru această opțiune) precum și răspunsuri referitoare la acțiunile și solicitările acesteia, cum ar fi: cerere schimbare parolă de autentificare, cerere închidere cont etc;

     • Nume și Prenume: aceste informații definesc identitatea nominală a titularului de cont;

     • Parola: această informație este necesară pentru autentificarea în cont și reprezintă o măsură de protecție a contului persoanei vizate;

     •Date de livrare: pentru scurtarea timpului de plasare al unor viitoare comenzi, datele referitoare la livrare vor fi stocate în contul acesteia, urmând ca unele câmpuri din pagina de finalizare comandă să fie completate automat, la momentul plasării unei comenzi prin intermediul contului. Cu toate acestea, recomandăm verificarea datelor de livrare și facturare înainte de plasarea comenzilor.

Operatorul va stoca și procesa informații referitoare la activitatea persoanelor vizate pe site – cum ar fi: istoricul de navigare, date despre produsele comandate, recenzii furnizate de acestea (în calitate de client, dacă acesta dorește să lase recenzii produselor comandate) – în vederea îmbunătățirii calității produselor și a experienței acestora pe site, îmbunătățirea ofertelor personalizate (în cazul în care persoana vizată a optat pentru această opțiune), dar și pentru statistici de marketing (ex. cele mai vândute produse, cele mai apreciate produse etc.).

 

 

tipul datelor colectate de terțe părți:

 

Operatorul nu își asumă responsabilitatea în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal, pe care persoana vizată le încredințează altor terți. Acest lucru depășește zona de control a datelor cu caracter personal prelucrate de către operator.

Paragraful de mai sus, face referire strictă la procesatorul de plăți utilizat de către operator – în cazul de față, platforma NETOPIA Payments. Pentru finalizarea unei comenzi, persoana vizată va fi redirecționată către site-ul procesatorului de plăți, ieșind astfel din zona de control a operatorului SC GFK STUDIO DESIGN SRL.

De asemenea, pentru a face posibilă livrarea bunurilor comandate de către persoana vizată, operatorul  este nevoit să furnizeze firmei de curierat, datele necesare livrării. Aceste date sunt formate din: nume, prenume, adresă de livrare, e-mail și număr de telefon. La plasarea unei comenzi, persoana viazată își va da acordul ca aceste date să fie transmise firmelor de curierat. Prin acest acord, persoana vizată a luat la cunoștință acest lucru și este de acord cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal, practicată de către firmele de curierat. În cazul în care persoana vizată nu este de acord cu transmiterea acestor date către firma de curierat cu care urmează a fi livrate produsele, livrarea nu va fi posibilă.

Facem tot posibilul ca datele cu caracter personal să fie stocate și procesate în siguranță, de aceea recomandăm examinarea cu atenție a Politicilor de confidențialitate abordate și de către ceilalți terți, înainte de furnizarea lor către acestea.

 

 

alte date colectate de operator:

 

Vă aducem la cunoștință că, pentru o funcționare corectă a site-ului https://www.motart.ro administrat de către operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL, sunt utilizate fișiere de tip cookies.

Pentru mai multe detalii și informații despre acestea, vă rugăm consultați Politica de Cookies, disponibilă în secțiunea de subsol (footer) a paginii https://www.motart.ro.

 

 

accesul, modificarea sau ștergerea datelor:

 

Operatorul se supune legii și le oferă dreptul persoanelor vizate de a solicita în orice moment accesul la: vizualizarea, modificarea sau ștergerea datelor cu caracter personal.

Acest lucru se poate face direct de către persoana vizată, accesând secțiunea Contul meu a paginii https://www.motart.ro și/sau printr-un e-mail la adresa contact@motart.ro, prin care persoana vizată își va exprima concret cerința.

Pentru modificarea sau ștergerea datelor colectate și stocate prin intermediul fișierelor de tip cookies, vă rugăm accesați Politica de Cookies – disponibilă pe site – și urmați pașii indicați în acel document.

 

 

perioada de stocare a datelor:

 

Conform Art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, operatorul va stoca datele mai sus menționate, pe o perioadă de 5 ani de la ultima factură emisă.

De asemenea, operatorul – în calitate de administrator al site-uluiîși rezervă dreptul de a șterge conturile a căror perioadă de inactivitate a depășit un an calendaristic. Prin această acțiune, vor fi șterse și datele colectate și stocate la momentul creări contului. Operatorul își rezervă dreptul de a șterge datele colectate și stocate, fără a notifica persoana vizată. Aceasta va fi notificată doar în cazul în care solicită informații despre datele furnizate.

 

 

persoane și/sau entități care au acces la datele stocate de către operator:

 

Persoanele și/sau entitățiile care au acces la datele stocate de către operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL, sunt stabilite de către acesta și pot fi: angajați ai GFK STUDIO DESIGN SRL (vânzători, manageri etc.), administratorul firmei, administratorul site-ului https://www.motart.ro și furnizorul de servicii contabile al GFK. Pe lângă cele menționate mai sus, o altă entitate care își rezervă dreptul prin lege de accesa aceste date, este organul abilitat de către lege.

Toate aceste persoane și/sau entități stabilite de către operator, care accesează datele persoanei vizate, nu au dreptul de a le externaliza, ei având doar dreptul de a le procesa în vederea onorării comenzilor și/sau rambursării valorii produselor returnate. În fapt contrar, acestea vor fi trase la răspundere, conform legii.

 

 

protejarea datelor stocate de către operator:

 

Informațiile legate de datele cu caracter personal, introduse și stocate pe serverele https://www.motart.ro sunt criptate (utilizând certificate SSL – Secure Socket Layer) și pot fi accesate doar de către operator ­– prin oricare dintre persoanele/entitățile desemnate de acesta – și doar de către persoana vizată. Accesul altor persoane/entități este strict interzis, iar accesare acestor date constituie o infracțiune, unde făptașul va suporta consecințele prevăzute de încălcarea acestei legi. Operatorul nu își asumă responsabilitatea în cazul unor atacuri cibernetice, care ar duce la compromiterea datelor cu caracter personal.

Procesarea tranzacțiilor în vederea achitării produselor comandate, se realizează extern, pe platforma NETOPIA Payments, ceea ce îl scutește pe operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL de răspunderea în ceea ce privește protecția datelor bancare (informații card, informații cont).

 

 

accesarea conținutului încorporat de pe alte site-uri:

 

Anumite secțiuni ale site-ului pot include conținut încorporat de tip widget sau plug-in (ex. videouri de prezentare de pe platforme precum YouTube sau Vimeo). Aceste conținuturi încorporate reprezintă o fereastră către aceste site-uri/platforme și acționează exact ca atunci când vizitatorul ar accesa direct site-ul/platforma pe care acestea sunt încărcate. Prin vizualizarea acestor conținuturi încorporate, persoana vizată este de acord cu politicile practicate de acele site-uri (Termeni și condiții, Politica de confidențialitate, Politica de cookies).

Operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL nu se face vinovat, nu poate fi tras la răspundere și nu este responsabil de modul de colectare, stocare și protejare a datelor cu caracter personal pe care aceste site-uri le practică, lăsând la algerea persoanei vizate dacă dorește sau nu să vizualizeze conținutul widgetului/plug-inului.

 

 

accesibilitate:

 

Documentul în cauză, intitulat Politica de confidențialitate poate fi găsit în subsolul paginii (footer) https://www.motart.ro, accesând legătura (link-ul) denumit “Politica de confidențialitate”.

Detaliile despre datele persoanei vizate se pot accesa din secțiunea Contul meu a site-ului https://www.motart.ro sau prin solicitare scrisă la adresa de e-mail dpo@motart.ro.

 

 

informare:

 

Pentru o informare corectă a persoanelor vizate, în cazul încălcării securității datelor, operatorul se obligă să anunțe printr-un e-mail, în termen de cel mult 7 zile de la depistarea infracțiunii, toate persoanele vizate, ale căror date au fost stocate și/sau prelucrate de acesta.

 

 

confidențialitatea minorilor:

 

Operatorul GFK STUDIO DESIGN SRL nu dorește să contacteze și/sau să colecteze informații cu bună știință, de la persoanele cu vârsta de sub 18 ani. Site-ul https://www.motart.ro nu are ca scop solicitarea și colectarea de informații de orice natura, de la persoanele minore, cu vârsta sub 18 ani.

În cazul în care, printr-o eroare, operatorul intră în posesia unor astfel de date și este înștiințat de acest lucru, va întocmi demersurile spre a obține consițământul parental adecvat sau în caz contrar se obligă să șteargă aceste informații stocate.

Pentru a ne comunica despre un astfel de caz, în care GFK STUDIO DESIGN SRL, în calitate de operator, a intrat în posesia unor  date personale ale unor persoane cu vârsta de sub 18 ani, vă rugăm să ne contactați printr-un e-mail la adresa dpo@motart.ro.

 

 

marketing:

 

Operatorul GFK STUDIO SRL are dreptul de a trimite e-mailul de marketing (oferte, reduceri etc.) persoanelor vizate, numai dacă acestea și-au dat acordul în acest sens. Pentru ca persoana vizată să își dea acordul, acesta trebuie să bifeze căsuța “Am citit și sunt de acord cu politica de confidențialitate” atunci când se abonează la newsletter.

În cazul în care persoanele vizate doresc să renunțe la serviciul de marketing oferit de către operator, acestea trebuie să acceseze link-ul intitulat “Dezabonare”, din subsolul e-mailului sau printr-un mesaj “Doresct să mă dezabonez de la newsletter” la adresa contact@motart.ro.

Conținutul acestor e-mailuri de marketing, cunoscute sub numele de newslettere este alcătuit din informații despre produse, promoții sau noutăți, pe care operatorul le consideră de interes pentru client.

 

Prin utilizarea site-ului https://motart.ro înseamnă că persoanele vizate (vizitatori, utilizatori sau clienți) au citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate și întregul conținut al acesteia.

Orice comunicari referitoare la datele cu caracter personal se vor efectua pe adresa de posta electronica dpo@motart.ro si pentru pentru comunicari in format hartie pe adresa sediului social al companiei.

În cele din urmă, dacă simțiți necesar, aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea competentă pentru protecția datelor.

 

 

contact:

 

Pentru mai multe informații sau întrebări suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail dpo@motart.ro. Vă mulțumim.

0
    Coș cumpărături
    Coșul tău este gol. Accesează secțiunea 'produse' și ia-ți ceva frumos.